Caçarola de coelho com feijoca e serpão / Rabbit casserole with wild thyme (Serpão) and feijoca (broad beans)

Marine os pedaços de coelho em vinho tinto, alho e serpão, de preferência de um dia para o outro. Saltear o coelho em azeite e alho para selar. Garantir que fica corado em todos os lados. Depois adicionar cebola às rodelas e a marinada e deixar cozer o coelho. Não tenha pressa. A meio da cozedura adicione as feijocas já cozinhadas em sal e um pouco de cominhos. Antes de servir, polvilhe com um pouco mais de serpão.

Este prato, ideal para um dia frio de Outono, pode ser acompanhado por umas batatas assadas no forno. A não faltar: um vinho tinto da serra de Portalegre.

 

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Imagine the Portuguese countryside, in a foggy day. Marine pieces of rabbit red wine, garlic, wild thyme, preferably from one day to another. Sauté the rabbit in garlic and olive oil to seal. Ensure that turns on all sides. Then add sliced onions and the marinade and cook the rabbit. Do not rush. The cooking medium then add the already cooked feijocas (broad beans) in salt and a little cumin. Before serving, sprinkle with a little more wild thyme.

This dish, ideal for a chilly fall day, may be accompanied by a baked potato in the oven. Not to miss: a red wine from the hills of Portalegre. Dear stranger, this wine combines the features of a tall wine with the sweetness of our Alentejo wine.

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